Politică

Geoana l-a facut pe Diaconescu sef peste Dancu, Rus si Puscas

Geoana l-a facut pe Diaconescu sef peste Dancu, Rus si Puscas

Diaconescu trebuie sa ridice PSD Cluj dupa ce a pierdut la Bucuresti

08.07.2008, 18:45 16

Nici Dancu, nici Nita nu au participat la sedinta conducerii social-democrate de ieri, dupa ce saptamana trecuta ei au transmis mai multe mesaje veninoase conducerii centrale, acuzand ca au fost demisi pe nedrept dupa alegerile din iunie. Dupa hotararile de ieri, cele doua filiale au anuntat ca vor contesta demiterile la Consiliul National de vineri.
Insa, potrivit presedintelui PSD Mircea Geoana, subiectul privind conducerile interimare este inchis din punct de vedere statutar, pentru ca nu se impune validarea in Consiliul National.
Vasile Dancu a spus ieri ca situatia din filiala nu
s-a schimbat in urma deciziei de luni a conducerii social-democrate, in conditiile in care Cristian Diaconescu era si pana acum coordonator al PSD Cluj, ca vicepresedinte. "Situatia nu se schimba prin faptul ca BPN l-a numit coordonator al PSD Cluj pe Cristian Diaconescu. Noi asteptam in continuare o decizie a Consiliului National", a spus Dancu. El a adaugat ca va avea totusi o discutie cu Cristian Diaconescu, pentru a vedea care sunt proiectele acestuia pentru PSD Cluj. Diaconescu este coleg de Senat cu Vasile Dancu si un apropiat al organizatiei de Cluj, care a fost considerata reformatoare in partid. PSD nu a obtinut insa nicio functie importanta la Cluj la alegerile locale. La randul sau, Diaconescu a pierdut alegerile pentru Primaria Capitalei, nereusind sa intre in turul doi.
PSD Brasov a anuntat ca va contesta decizia conducerii centrale privind demiterea capilor filialei. "Noi oricum am decis sambata sa organizam o Conferinta Judeteana, in cadrul careia Biroul Permanent Judetean al PSD, impreuna cu presedintele Constantin Nita isi vor depune mandatul, conform statutului. Este un lucru pe care, de altfel,
l-am fi facut si fara toata tevatura care s-a creat in jurul nostru", a spus purtatorul de cuvant al filialei, Razvan Popa.
Popa a spus ca filiala va contesta vineri decizia conducerii, intrucat este vorba de o decizie nestatutara. In ceea ce priveste decizia BPN de a-l numi pe secretarul general al PSD, Titus Corlatean, in functia de coordonator al filialei Brasov, Popa a declarat ca "era si momentul ca BPN sa numeasca un coordonator care sa nu afecteze prerogativele presedintelui". Secretarul general al social-democratul Titus Corlatean, in prezent europarlamentar, a candidat in 2004 pe listele PSD Brasov.
Tot ieri, vicepresedintele Ecaterina Andronescu a primit sarcina de a coordona PSD Arad, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea - PSD Giurgiu, de-putatul Miron Mitrea - PSD Mures, iar vicepresedintele Gheorghe Nichita - PSD Neamt. Coordonatorii filialelor respective vor analiza, in perioada urmatoare, situatia din aceste organizatii si vor propune presedinti interimari, au spus surse din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO