Politică

Lazea, BNR: 345.000 de bugetari ar trebui concediaţi

Lazea, BNR: 345.000 de bugetari ar trebui concediaţi
23.06.2010, 21:51 52

Pentru ca în 2011 salariile bugetarilor să revină la nivelul dedinainte de reducerea cu 25%, un sfert dintre ei ar trebui să fieconcediaţi, spune economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, citat deGândul.

Revenirea la nivelul de salarizare din sectorul bugetar dedinaintea reducerilor cu 25% anunţate de Guvern nu va fi posibilăanul viitor decât dacă se iau şi alte măsuri, cum ar fi concedierisau impunerea unei săptămâni pe lună de concediu fără plată.Afirmaţia a fost făcută, în nume personal, de economistul-şef alBăncii Naţionale, Valentin Lazea, la emisiunea "După 20 de ani",care va fi difuzată duminică la Pro TV.

Întrebat câţi bugetari ar trebui concediaţi, Lazea a evitat sădea explicit cifra, însă a precizat că este vorba de un sfertdintre cei 1,38 milioane de salariaţi din acest domeniu. Mai multedespre declaraţiile făcute de economistul-şef alBNR la emisiunea După 20 de ani citiţi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO