Politică

Liberalii s-au razgandit: tichetele cadou merg inainte

14.04.2008, 20:30 17

Tichetele cadou pot fi acordate in continuare bugetarilor, in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau de la bugetele locale, dar nu din sumele reprezentand impozit pe venit, a declarat la finele saptamanii ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian (desen).
"Tichetele cadou se pot acorda in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau din veniturile proprii disponibile ale autoritatilor publice locale, in afara de cotele prevazute din impozitul pe venit, care vin tot de la bugetul de stat", a declarat Vosganian.
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a reiterat ieri, referindu-se la concluziile evaluarii facute de ministrul de finante care vor fi analizate in sedinta conducerii partidului astazi, ca tichetele cadou se pot acorda de institutiile care au prevazute astfel de fonduri in bugetele lor.
"La solicitarea Biroului Permanent Central (BPC), ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a facut o evaluare a impactului real asupra cheltuielilor publice a acestor tichete-cadou, o analiza care va fi prezentata luni conducerii PNL. Am discutat cu domnul Vosganian. MEF (finantele - n.n.) va propune ca toate institutiile care au prevazute in bugetul lor bani pentru acordarea tichetelor sa aiba dreptul sa o faca, potrivit prevederilor legii, pentru ca acest lucru nu este de asteptat sa afecteze cheltuielile publice", a sustinut Melescanu.
Guvernul a interzis institutiilor publice, in urma cu ceva mai mult de o saptamana, prin ordonanta de urgenta, sa mai acorde angajatilor tichete cadou.
Precizarile ministrului de finante vine dupa ce, saptamana trecuta, PNL Bucuresti a criticat Guvernul pentru eliminarea tichetelor cadou. Candidatul liberal pentru Primaria Generala Ludovic Orban a amenintat ca renunta la candidatura pe motiv ca decizia Guvernului ii diminueaza sansele electorale
"S-a lansat o adevarata dezbatere pe tema tichetelor cadou. PSD (care a cerut renuntarea la masura guvernului - n.n.) acuza ca prin acesta masura ne batem joc sau calcam in picioare interesul national. Eu cred ca interesul national este sa cream cat mai multe locuri de munca", a spus liberalul Varujan Vosganian la finele saptamanii.
Tichetele cadou reprezinta un bonus valoric de care salariatii au beneficiat pana in prezent la evenimente importante, precum sarbatorile de Paste si de Craciun, ca o recompensa sau motivare suplimentara a salariului. Decizia Guvernului a fost criticata atat de federatii sindicale, cat si de reprezentanti ai unor partide politice. Premierul justificase decizia Guvernului prin necesitatea aplicarii unei politici salariale "stranse", corelata cu performantele economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO