Politică

Lucian Bolcaş a refuzat numirea la Curtea Constituţională

Lucian Bolcaş a refuzat numirea la Curtea Constituţională

Autor: Cristian Fierbinteanu

16.12.2013, 11:59 791

El a spus că a luat decizia pentru ca s-au asociat numelui său "acuzaţii nefondate", catalogând drept "o mârşăvie" atacurile la adresa sa.

"Premierul a înţeles punctul meu de vedere şi îi mulţumesc", a spus Bolcaş.

El a adăugat că acuzaţiile neîntemeiate la adresa sa se resfrâng asupra celor care l-au susţinut.

Lucian Bolcaş, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a venit la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.

"Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn", a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO