Politică

Noul program de guvernare: Codul Economic va fi distribuit gratuit firmelor şi persoanelor fizice

Noul program de guvernare: Codul Economic va fi...

Autor: Dan Straut

29.06.2017, 15:37 194

În acelaşi program mai este prevăzută eliminarea din acest pachet legislativ a tuturor prevederilor contrare (care se bat cap în cap) precum şi reducerea numărului de articole şi capitole cu peste jumătate din numărul actual sunt condiţii obligatorii.

Codul legislativ va purta numele „Codul Economic al României” şi va conţine Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înfiinţare a Societăţilor Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale şi toate celelalte legi cu caracter economic.

Deschidere

Codul Economic al României va fi dezbătut în semestrul al doilea al anului 2017, cu patronatele, cu asociaţiile oamenilor de afaceri şi cei care desfăşoară activităţi independente în toate ramurile economiei, cu sindicatele, dar şi cu ONG-uri, autorităţi publice locale, alte autorităţi publice interesate, asociaţii ale cetăţenilor, firme de consultanţă interne şi internaţionale, toată clasa politică.

„Codul Economic al României, odată dezbătut şi asumat de toţi cei care vor participa la îmbunătăţirea lui, prezentaţi mai sus, va fi pus în dezbatere parlamentară începând cu septembrie 2017. Odată aprobat de Parlamentul României, Guvernul va cere un moratoriu celorlalte forţe politice din parlament, prin care nicio formaţiune politică să nu mai iniţieze propuneri legislative privind modificarea noului Cod Economic al României, pentru cel puţin o perioadă de 5 ani de zile”, se mai arată în program.

Adoptarea Codului Economic al României se va face cel târziu la 1 iulie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO