Politică

Nu-si mai vorbesc, nu se mai saluta

Nu-si mai vorbesc, nu se mai saluta
28.02.2007, 19:20 18

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu au participat ieri impreuna la sedinta de bilant a Ministerului Administratiei si Internelor, insa ei nu si-au vorbit, nu s-au privit, desi stateau unul langa celalalt la prezidiu, iar la plecare nu s-au salutat.
Basescu si Tariceanu s-au intalnit pentru prima data fata in fata dupa emisiunea televizata de saptamana trecuta in care s-au acuzat reciproc de minciuna.
Basescu a reluat ieri declaratiile referitoare la coruptia din sistemul energetic si a cerut institutiilor sa se aplece asupra problematicii din acest domeniu, din lucrarile publice si achizitiile din sistemul de sanatate. La bilant a participat si premierul Calin Popescu-Tariceanu.
"Parca e ceva ce continua din 2000 si se tot duce si se duce si trebuie sa se opreasca", a mai spus Basescu. "Lupta impotriva coruptiei este un sistem complex si nu se limiteaza doar la Ministerul de Interne. As vrea sa va transfer ingrijorarea mea. Desi sunt cazuri dezbatute la televizor, la radio, prezentate si intoarse pe toate fetele, statul inca nu functioneaza liber de influente", a afirmat Basescu.
"Fie primarii, fie institutii centrale sau marile regii, fenomenul coruptiei inca e unul prezent si distorsioneaza decizia economica si influenteaza libera competitie si sansele egale", a spus presedintele.
La randul sau, premierul Tariceanu a cerut conducerii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) sa se implice cu mai multa determinare in combaterea grupurilor de crima organizata, aratand si ca numarul infractorilor care au parasit tara pentru a se sustrage pedepsei, precum Omar Hayssam, este ridicat. El a aratat ca peste 3.500 de persoane care au comis diferite infractiuni au parasit Romania in ultima perioada pentru a se sustrage pedepsei.
El a atentionat totodata ca exista inca situatii in care diferite structuri din domeniu se suprapun in ceea ce priveste atributiile si competentele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO