Politică

Pogonaru, AOAR: Unele schimbări în administraţie trebuie făcute. Important să nu înlocuieşti un incompetent cu alt incompetent

 Pogonaru, AOAR: Unele schimbări în administraţie trebuie făcute. Important să nu înlocuieşti un incompetent cu alt incompetent

Autor: Iulian Anghel

29.06.2012, 14:41 312

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), admite - analizând perioada de două luni de când Guvernul Ponta a ajuns la Palatul Victoria - că primele luni ale unui guvern sunt "dedicate" mai degrabă mutărilor pe funcţii şi asta nu este o practică de acum.

Sigur, admite el, la un moment dat, este necesar să-ţi pui pe poziţii oameni apropiaţi, dar nu toate schimbările trebuie făcute oricum.

"Nu mi-a făcut impresia că acest Guvern a făcut mai mult sau mai puţin decât au făcut alte guverne. La noi primele două luni sunt un proces «cvasinormal» de înlocuire a oamenilor din funcţii. Important este să nu înlocuieşti un om incompetent cu un alt om incompetent."

Pe de altă parte, el spune că reprezentanţii actualului Guvern a avut discuţii cu AOAR, de pildă pentru atragerea de fonduri UE, iar Executivul a promis că deciziile majore în economie vor fi luate de la 1 ianuarie viitor.

"Au promis că o revizuire a CAS este bătută în cuie începând de anul viitor, ceea ce va fi un lucru bun. Aşteptăm să se ţină de cuvânt."

Pogonaru a făcut parte din grupul "înţelepţilor" - oameni de afaceri şi antreprenori - care a funcţionat pentru o scurtă perioadă în jurul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu. Însă viaţa acestui grup a fost pe atât de scurtă pe cât cea a fostului guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO