Politică externă

Atac terorist la ambasada britanica din Zagreb

20.09.2005, 20:15 17

O explozie s-a produs ieri dimineata in camera de triere a corespondentei din ambasada britanica de la Zagreb, o persoana fiind usor ranita, a anuntat Ministerul de Externe de la Londra.

"Un dispozitiv a explodat in camera de triere a corespondentei a Ambasadei Marii Britanii, o persoana fiind usor ranita", a declarat un purtator de cuvant.

"Securitatea a fost sporita, iar autoritatile locale au demarat o ancheta", a precizat oficialul britanic.

Potrivit Sky News, explozia a fost provocata de o scrisoare-capcana.

Presedintele croat, Stipe Mesici, a calificat drept "atac terorist" explozia produsa si a promis ca autoritatile ii vor identifica rapid pe autorii acesteia.

"Presedintele Stipe Mesici condamna ferm atacul terorist impotriva ambasadei britanice din Croatia", se arata intr-un mesaj adresat ambasadorului Marii Britanii la Zagreb, Sir John Ramsden.

In mesaj, liderul croat se solidarizeaza "cu personalul ambasadei" si se angajeaza sa ii identifice pe autorii acestui act "in cel mai scurt timp posibil".

Politia croata nu a comentat relatarea postului Sky News, potrivit careia deflagratia a fost provocata de o scrisoare-capcana.

"Moda" atacurilor cu scrisori capcana a luat amploare dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie. Fie ca a fost vorba despre scrisori banuite ca ar contine bacilul antraxului, fie ca ar contine explozibili, astfel de colete au starnit intotdeauna panica. Ambasade si chiar cladirea Pentagonului au fost amenintate cu astfel de scrisori. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO