Politică externă

Obama: lupta pentru Congres nu ar trebui să încetinească reforma. Nu avem un "glonţ magic" pentru economie

Obama: lupta pentru Congres nu ar trebui să încetinească reforma. Nu avem un "glonţ magic" pentru economie
30.08.2010, 12:25 15

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat nemulţumireaprivind ritmul lent de revenire a economiei, menţionând căapropierea elegerilor pentru Congres incetineşte programul demăsuri care ar trebui implementat, situaţie îngrijorătoare întrucâtniciuna dintre acestea nu este un "glonţ magic" - soluţie unicămiraculoasă - pentru salvarea economiei, scrie Reuters.

Obama a declarat duminică într-un interviu pentru postul deteleviziune NBC administraţia sa a anticipar datelenesatisfăcătoare din ultima perioadă. "Economia creşte. însă nu aşacum ne-am aşteptat", a spus Obama.

Preşedintele american se confruntă cu o dilemă: trebuie să oferepoplaţiei asigurări, în perspectiva alegerilor pentru Congres pecare - conform sondajelor - democraţii săi le vor pierde înfavoarea republicanilor. În acelaşi timp, el nu trebuie să ignorefrustrările care au apărut în ultima perioadă, pe fondul avansuluieconomic lent.

El a precizat în interviul acordat ieri că perioada electoralăar putea îngreuna adoptarea unor măsuri suplimentare de relansare aeconomiei. "Suntem într-o situaţie caraghioasă - perioadaalegerilor, în care va fi o competiţie permanentă între membriiCongresului, spre ignorarea legislaţiei care ar trebui să ajutecompaniile mici. Sunt o groază de măsuri care trebuie luate şiniciuna dintre ele nu este un glonţ magic", a spus Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO