Politică

Premierul Grindeanu: Aderarea României la OCDE ne va aduce respectabilitate

Premierul Grindeanu: Aderarea României la OCDE ne va...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.06.2017, 11:57 152

"Aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în OCDE. Am avut o discuţie şi cu secretarul general al OCDE - suntem pe drumul cel bun. Putem să ne atingem acest obiectiv extrem de important pentru ţara noastră. Am dat exemplu ăsta şi aseară şi am să fac o comparaţie - dacă aderarea la NATO ne-a adus nouă, României, securitate, aderarea la UE ne-a adus prosperitate şi creştere economică, aderarea la OCDE, care reprezintă o ţintă pe care o putem atinge, ne va aduce respectabilitate", a declarat premierul Grindeanu.

El a mai spus că aderarea la OCDE reprezintă priorităţile politicii externe a României.

"Suntem cu dosarul şi cu tot ceea ce avem de făcut foarte, foarte aproape de linis de finish, ceea ce reprezintă o victorie şi va reprezenta o victorie pentru ţara noastră", a mai spus premierul român.

Premierul Sorin Grindeanu a participat, miercuri, la Paris, la ceremonia dedicată aderării României şi Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), eveniment la care au mai luat parte secretarul general al OCDE, José Ángel Gurría, şi directorul general al NEA, William D. Magwood.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO