Politică

Premierul Mihai Tudose: Avem în buget cei 2% din PIB pentru Apărare, pe care ne-am angajat să-i cheltuim

Premierul Mihai Tudose: Avem în buget cei 2% din PIB...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.07.2017, 15:40 93

Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, discuţiile vizând aspectele legate de înzestrarea Armatei Române.

"Premierul Tudose şi miniştrii Apărării Naţionale şi Economiei au analizat necesarul de înzestrare a Armatei, în raport cu capacitatea actuală şi viitoare a industriei româneşti de apărare. De asemenea, la întâlnire a participat şi şeful Statului Major General al Armatei pentru o mai bună coordonare a necesarului şi priorităţilor de înzestrare", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conform comunicatului, Tudose a subliniat în timpul întâlnirii că există bani alocaţi pentru Apărare.

"Avem în bugetul pentru 2017 cei 2% din PIB pentru Apărare, pe care ne-am angajat să-i cheltuim în scopul înzestrării Armatei Române. Ne respectăm acest angajament, atât în raport cu partenerii NATO, cât şi cu aşteptările şi nevoile militarilor noştri", a subliniat premierul Mihai Tudose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO