Politică

R.Turcan: Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea

R.Turcan: Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea

Autor: Adelina Dragomir - Mediafax

22.05.2011, 12:37 167

Cel mai mare risc pentru partid nu este să se scindeze, ci lipsade mobilizare, apreciind că ar fi un "puternic" pericol ca uniimembri PDL să privească o eventuală înfrângere la alegerile din2012 ca pe o posibilitate de câştigare a bătăliei interne, adecalrat deputatul PDL Raluca Turcan, la emisiunea "După 20 deani", transmisă duminică la Pro TV.

Raluca Turcan a făcut aceste declaraţii în contextul în care afost întrebată despre absenteismul la lucrările Parlamentului şiadoptarea de legi prin adoptare tacită.

"Nu cred că există riscul pierderii majorităţii parlamentare,însă cred că există riscul lipsei de mobilizare în Parlament pentrua trece în special legi organice", a spus ea, precizând că şi-amanifestat îngrijorarea în legătură cu acest fapt şi la şedinţelede grup şi în discuţiile personale.

Ea a amintit că se vorbea la un moment dat de riscurile careplanează asupra PDL şi a opinat că cel mai mare risc nu estescindarea, ci lipsa de mobilizare.

"Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsade mobilizare, inactivitatea. Ar fi un pericol puternic pentru noica unii membri din PDL să privească o eventuală înfrângere laalegerile din 2012 ca pe o posibilitate de câştigare a bătălieiinterne. Acesta este un subiect care pe mine mă îngrijorează, (...)oameni care poate că sunt nemulţumiţi, din diferite motive, să nuse mai implice, să nu se mobilizeze şi să declare o stare denon-combat pur şi simplu pentru a fi în expectativă cu ceea ce seva întâmpla în 2012", a spus ea.

Pe de altă parte, referitor la o eventuală remaniereguvernamentală, Raluca Turcan a opinat că pot fi făcute uneleschimbări pentru a îmbunătăţi imaginea Executivului.

"Lucrul acesta vine în primul rând din forţa echipei PDL şi credcă la orice minister aproape pot fi găsiţi oameni mai buni înrândul membrilor PDL să înlocuiască", a spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO