Politică

Sebastian Ghiţă, la ieşirea de la DNA: S-a început urmărirea penală împotriva mea

Sebastian Ghiţă, la ieşirea de la DNA: S-a început...

Autor: Florentina Mardale

17.02.2015, 17:01 1370

Sebastian Ghiţă a spus, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a fost audiat mai multe ore, că s-a început urmărirea penală împotriva sa şi că a fost pus sub control judiciar în dosarul privind fraudarea de fonduri UE în cazul proiectului pentru extinderea canalizării în oraşul Comarnic, lucrări executate de o asociere de firme din care face parte şi SC Grossmann Engineering Group, al cărei administrator este Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghiţă a mai spus că are interdicţia de a lua legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi cu fiul acestuia, deputatul PSD, Vlad Cosma, puşi sub control judiciar în acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghiţă a mai afirmat că a dat declaraţii în faţa procurorilor despre natura relaţiilor pe care le are cu Iulian Herţanu şi că le-a explicat anchetatorilor că nu este unul dintre apropiaţii cumnatului premierului.

El a mai spus că, în opinia sa, în orice judeţ s-ar fi derulat contractul ar fi putut exista suspiciuni că firma Grossmann Engineering Group ar fi fost favorizată de către autorităţi, dar că acest lucru nu este posibil având în vedere că e vorba de fonduri europene.

Întrebat care sunt relaţiile sale cu Vlad Cosma, Ghiţă a răspuns că este ”coleg de partid ca şi Mircea Cosma”, el menţionând că pe funcţionarul CJ Prahova nu-l cunoştea.

”Nu-mi dau seama unde poate să se găsească o dovadă că eu i-aş fi sprijinit”, a spus Ghiţă, precizând că între el şi premierul Victor Ponta ”nu a fost niciodată vreo discuţie”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO