Politică

Vanghelie preia initiativa in PSD si propune candidatii pentru sectoare

15.04.2008, 20:16 14

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a sustinut ieri dupa sedinta conducerii partidului ca, dat fiind ca liderii la nivel national au refuzat sa candideze la sectoarele Capitalei, el ii va propune pe Dan Tudorache la sectorul 1, pe Doru Giugula la 3, pe Vasile Mihalache la 4 si pe Dan Darabont la 6, el personal urmand sa candideze la sectorul 5.
PSD si-a desemnat saptamana trecuta candidatul la Primaria Generala (in persoana lui Cristian Diaconescu), dar cauta inca potentiali candidati pentru primariile de sectoare. Conducerea PSD Bucuresti urma sa decida aseara potentiali candidati pentru aceste pozitii.
Vanghelie declarase anterior ca va prezenta Biroului Permanent National (BPN, intrunit dimineata) al partidului propunerea ca Titus Corlatean sa candideze la Primaria sectorului 1, Victor Ponta la Primaria sectorului 3, iar Serban Nicolae la Primaria sectorului 6.
Dupa sedinta BPN, Ponta a aratat ca liderii social-democratii nu s-au inteles in pri-vinta candidatilor la primariile de sector. "Nu ne-am inteles. Eu am venit cu pro-punerea ca Vanghelie sa candideze la 3 si eu la 5, iar Vanghelie a venit cu propunerea ca eu sa candidez la 3", a declarat Ponta.
El a precizat ca problema candidatilor la sectoare va fi transata de catre liderul PSD Mircea Geoana cu filiala Bucuresti intr-o intrunire care urma sa aiba loc aseara. Mircea Geoana nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta situatie.
Ieri mai multi membri ai BPN au confirmat ca nu s-a ajuns la niciun acord asupra candidatilor la primariile de sector. Vanghelie a dat mai multe detalii despre sedinta de ieri. Intrebat ce s-a intamplat cu propunerea sa ca Titus Corlatean sa candideze la sectorul 1 si Nicolae Serban la sectorul 6, Vanghelie a aratat ca acestia nu au dorit sa candideze.
Totusi, senatorul Nicolae (fost consilier al lui Ion Iliescu) a afirmat ieri dupa-amiaza ca este dispus sa intre in competitia pentru Primaria sectorului 6, adaugand, in acelasi timp, ca nu doreste sa fie folosit ca jolly joker, care este pus acolo unde nu sunt alti candidati.
"Dar nici n-as vrea, pe deoparte, sa am aspectul de jolly joker, pus acolo unde nu sunt alti candidati, ci sa candidez acolo unde ma potrivesc profilului de candidat de primar pe care il asteapta locuitorii sectorului respectiv, iar, pe de alta parte, sa pot sa fac fata functiei pe care ma angajez sa o obtin pentru urmatorii patru ani", a spus senatorul.
"De vineri am inteles ca s-a discutat de numele meu. Eu inca nici nu aveam asa ceva in calcul, dar, altminteri, in politica te astepti si la batalii de genul acesta. Mai capeti o cicatrice, mai capeti experienta, mai exista si riscul sa castigi si atunci dai socoteala pentru un mandat in care trebuie sa si semnezi pentru bani, pentru proiecte", a mentionat Nicolae. Pe de alta parte, senatorul PSD a afirmat ca "analiza de la Bucuresti va decide" si ca pana marti lucrurile vor fi definitivate.
Deocamdata, candidati stabiliti in PSD pentru primariile de sectoare sunt Neculai Ontanu la sectorul 2 si Marian Vanghelie la 5.
La Primaria Generala candidatul PSD, Cristian Diaconescu, va intra in competitie cu Vasile Blaga (PD-L) si Ludovic Orban (PNL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO