Prima pagina

1.170 de euro, salariul brut al CEO-ului de la Caru' cu bere

29.08.2006, 20:21 81

Cea mai vestita berarie romaneasca, Caru' cu bere, a demarat procesul de recrutare a peste 200 de oameni, salariul lunar brut oferit directorului executiv fiind de 1.170 de euro (4.095 de lei), in timp ce bucatarul-sef va castiga 1.092 de euro (3.822 de lei), potrivit unui anunt de angajare publicat saptamana aceasta.
La salariile oferite la Caru' cu bere se adauga pachetul de beneficii sub forma de tichete de masa, telefon, masina sau bonusuri de eficienta.
"Pachetul de beneficii poate depasi 1.000 de euro pentru membrii echipei de management. Pe de o parte, masina sau telefonul sunt beneficii legate de pozitie, pe de alta parte, rezultatele financiare si criteriile de performanta manageriala stau la baza sistemului de bonusare de tip partener", spune Dragos Petrescu, omul de afaceri care controleaza Caru' cu bere si lantul de restaurante City Grill.
Directorul de operatiuni al berariei va primi un salariu de 780 de euro (2.730 de lei), la fel ca bucatarul subsef si ca patiserul sef, in timp ce un supervizor de sala va castiga 624 de euro (2.184 de lei).
Cei 200 de angajati vor asigura relansarea din septembrie a celebrei locatii din zona Lipscani. Caru' cu bere este una dintre cele mai cunoscute si vechi berarii din Capitala, fiind deschis pentru prima data in anul 1892. Caru' cu bere a fost preluat recent de compania Trotter Prim, care este controlata in proportie de 87% de familia Petrescu si care a anuntat ca va investi peste 1 milion de euro in restructurarea Carului cu Bere.
Procesul de recrutare va dura trei luni, iar Petrescu spune ca imediat dupa publicarea anuntului fusesera primite cereri de angajare.
"Estimam ca vom primi circa 4.000 de aplicatii pentru posturile scoase la concurs pentru Caru' cu bere", a precizat Petrescu. El spune ca piata fortei de munca din Romania este afectata de mentalitatea invechita a angajatorilor si a angajatilor, cat si de competitia ofertelor din strainatate. "Vom convinge angajatul roman sa aleaga un salariu de 4 sau 500 de euro in mana aici, acasa in Romania, decat 7 sau 800 de euro in Spania sau Italia", a declarat Petrescu.
Tot la vedere sunt si salariile din oferta de recrutare a retelei de restaurante si cafeterii City Grill. "Aceasta campanie de recrutare este dedicata extinderii atat in Bucuresti, cat si in Constanta", a precizat Petrescu, care a adaugat ca asteapta intre 2 si 3.000 de aplicanti pentru City Grill, dintre care vor fi selectati aproximativ 200 de angajati.
Un store leader in cadrul City Grill va castiga 542 de euro (1.900 de lei), la fel ca bucatarul sef, in timp ce o hostesa va primi 314 euro (1.100 de lei).
Reteaua City Grill este operata tot de compania Trotter Prim.
Salariul il face aparitia tot mai des in anunturile de angajare ale companiilor, cei mai "transparenti" angajatori din acest punct de vedere fiind cei de pe segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, caterig), singurii pana acum care au rupt tacerea cu privire la salariile oferite angajatilor.
Pana acum au mai publicat anunturi de angajare cu salariul "la vedere" patronii restaurantului Heritage, cunoscut ca "restaurantul bancherilor", intrucat membrii fondatori sunt in cea mai mare parte presedinti si vicepresedinti ai unor institutii bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO