Prima pagina

Cafeaua de dupa piesa de teatru

Cafeaua de dupa piesa de teatru
20.06.2008, 20:26 17

Primul reflex e sa-ti cauti prietenele a la Sex and the City. Apoi sa te asezi la o masa si sa ceri patru cocteiluri Cosmopolitan. Sau patru cafele Metropolitan. Pentru ca nu esti intr-o cafenea din New York, ci la Bucuresti, in Metropolitan Caffe.
Daca ati mers la Teatrul Metropolis, stiti deja ca are foarte putin spatiu de desfasurare. Si totusi, proprietarii au reusit sa faca loc la etaj (langa intrarea in loja) pentru o cafenea. Nu are mai mult de patru sau cinci mese, dar este numai potrivita pentru discutiile care se pornesc, de obicei, dupa piesele de teatru, intre actori si public. Ambientul localului nu te duce cu gandul chiar la ceea ce era pe vremuri o "cafenea teatrala", cu decor romantico-dramatico-interbelic, dar nici teatrul nu este unul cu o abordare tocmai traditionalista. Asa ca s-a nascut un loc modern pentru un teatru cosmopolit.
Decorul e in alb si negru cu accent pe cateva buline rosii - "semnatura" cafelei Metropolitan. Aerul modern este dat mai ales de contrastul mat-lucios: podea si balustrada din geam alb mat completate de barul si peretii de un negru lucios. Corpurile de iluminat sunt si ele intr-un fel de contrast. Barul este luminat de doua candelabre cu cristale intr-o nuanta deschisa, in timp ce, in partea opusa a camerei, este un sir de trei lampadare negre, semirotunde, simple.
Scaunele in stilul celor de bar, tot dintr-un plastic lacuit negru sau rosu, sunt de inaltimea meselor de sticla mici, rotunde. Fereastra, si ea destul de mica (localul se afla la mansarda), este decorata cu o draperie de buline albe-argintii.
Deasupra acesteia se afla aparatul de aer conditionat care, uimitor, se potriveste extrem de bine in decor, poate si pentru ca designul este adaptat amenajarii localului. Unul dintre peretii cafenelei este ocupat de o ilustratie - alb pe negru. Este vorba despre o un contur de femeie ... cosmopolita.
Am ales un Caffe Frappe Caraibian (8,9 lei). Meniul nu este foarte diversificat, dar suficient de complet pentru cei care vor sa mai intarzie la teatru dupa ce s-a terminat piesa. Iar preturile nu incomodeaza deloc - un fresh este 9,9 lei, iar un espresso 6,5 lei (Espresso con Panna).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO