Prima pagina

Catalin Gavra, sef peste un business de 500 mil. euro

Catalin Gavra, sef peste un business de 500 mil. euro
11.06.2008, 19:34 450

Catalin Gavra (foto), fostul director general al importatorului Ford pe piata locala, a fost desemnat sa conduca operatiunile auto ale diviziei de retail din cadrul Tiriac Holding, care cuprinde 14 dealeri cu o cifra de afaceri estimata la 500 mil. euro in acest an.
"Voi prelua functia de director general al Tiriac Auto de la 1 iulie", a declarat Catalin Gavra, care-i va raporta direct Ancai Ioan, CEO al Tiriac Holdings. Pozitia este nou creata.
Gavra a fost din primavara anului 2005 directorul general al Romcar, importatorul Ford, care avea cel mai mare business auto din cadrul grupului Tiriac, al treilea jucator de pe piata locala de profil. Gavra are 39 de ani, este originar din Moreni si este absolvent al Facultatii de Transporturi in anul 1994, dupa care s-a alaturat echipei Romcar. In timpul mandatului lui Gavra, Romcar a ajuns de la vanzari de 8.000 de unitati in 2005, cand Gavra a fost numit in pozitia de director general, la un plan de vanzari de 26.000 de unitati pentru acest an, cand este preconizata o cifra de afaceri de 340 mil. euro pentru importatorul Ford.
Cota de piata a Ford in 2007 a fost de 5,9%, fiind a cincea cea mai vanduta marca de autovehicule din Romania. Tiriac Auto a inregistrat anul trecut afaceri de 900 de milioane de euro, suma din care 550 mil. euro reprezinta cifra de afaceri cumulata a celor patru importatori, Romcar, Hyundai Motor, M Car Trading (Mitsubishi) si Premium Auto (Jaguar si Land Rover), in timp ce 350 mil. euro au fost generati de afacerile cumulate ale celor 14 dealeri.
"Importatorii vor ramane independenti, iar noul director general al Romcar va fi Gabriel Bondarenco, care a ocupat anterior pozitia de director financiar in cadrul companiei", a mai spus Gavra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO