Prima pagina

CEO de restaurant, salariu de 3.300 de euro pe luna

20.07.2006, 20:17 130

Patronii restaurantului Heritage, cunoscut ca "restaurantul bancherilor", intrucat membrii fondatori sunt in cea mai mare parte presedinti si vicepresedinti ai unor institutii bancare, au demarat procesul de recrutare a 70 de oameni, salariul brut oferit pentru directorul executiv (CEO) fiind de 3.300 de euro (11.889 de lei), potrivit unui anunt de angajare publicat saptamana aceasta.
Singurul care a fost deja angajat si care va primi si cel mai mare salariu este bucatarul-sef, care va veni la Heritage pentru a coordona echipa de bucatari a restaurantului. "Din cate stiu, in prezent, cel mai mare salariu din Romania pe o pozitie similara este de 8.000 de euro. Noi vom oferi mai mult", a declarat George Butunoiu, cel care a avut ideea initierii proiectului Heritage.
Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri (cel care recruteaza manageri de top) de pe piata romaneasca, a spus ca bugetul pentru salarii a fost stabilit la aproximativ 60.000 de euro pe luna. "Pana acum am primit aproximativ 200 de candidaturi, dintre care aproximativ jumatate pentru pozitiile de CEO si director de operatiuni. De asemenea, am primit destul de multe aplicatii pentru posturile de ospatari si barmani. Cred ca, in total, vom primi 500-600 de cereri", a adaugat Butunoiu.
CEO-ul restaurantului va fi subordonat presedintelui companiei si va face parte din board, conducand intreaga activitate a Heritage. Tot 3.300 de euro va primi si adjunctul bucatarului-sef, care va fi subordonat din punct de vedere administrativ directorului executiv.
Un bucatar va castiga 1.400 de euro, la fel ca directorul de operatii, in timp ce hostess-ele si barmanii vor primi cate 700 de euro pe luna. "Cele mai putine cereri de angajare au venit pentru posturile de bucatari si patiseri. Nu cred ca bucatarii 'de clasa' vor raspunde anuntului, pentru ca acestia nu sunt mari cititori de ziare. Pe acestia va trebui sa mergem sa-i cautam acolo unde lucreaza", a precizat Butunoiu.
Cei care doresc sa aplice pentru o pozitie de barman, ospatar, hostess sau supervizor de sala trebuie sa fie absolventi de studii superioare, in timp ce pentru majoritatea pozitiilor candidatii trebuie sa vorbeasca cel putin o limba straina. "Este un standard impus de modelul de business pe care va functiona restaurantul. Vom avea clienti pretentiosi si educati. Cautam oameni pe masura si asa se explica si salariile pe care le oferim", a spus Butunoiu.
Menajerele si spalatorii de vase vor castiga 270 de euro pe luna (962 de lei). Deocamdata, nu a fost facuta nicio angajare, dar Butunoiu spune ca interviurile vor incepe cel mai probabil saptamana viitoare. Restaurantul va fi deschis la inceputul lunii septembrie, pana atunci intreaga echipa urmand sa fie completa. Heritage va avea 70 de angajati permanenti si va fi destinat exclusiv oamenilor de afaceri.
Pentru acoperirea celor 70 de pozitii, au fost angajati doi recruiteri specializati.
"La final, ma voi intalni cu toti cei selectati care vor avea contact direct cu clientii, precum si cu echipa de management", adauga Butunoiu.
Valoarea investitiei in restaurantul Heritage este de un milion de euro. Printre cei douazeci si trei de membri fondatori ai companiei care vor administra restaurantul se numara Robert Rekkers, CEO Banca Transilvania, Dan Pascariu, presedinte HVB Bank Romania, Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Anca Ioan, CEO Tiriac Holdings, George Michelis, presedinte al BancPost sau Rasvan Radu, presedinte Unicredit.
In ultimul timp, pachetul salarial a inceput sa-si faca aparitia in anunturile de recrutare, companiile adaugand remuneratia la oferta de angajare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO