Prima pagina

Chimopar vinde un teren in Capitala de 21 mil. euro

28.02.2008, 19:50 58

Producatorul din industria chimica Chimopar Bucuresti, cu o capitalizare de sub 6 mil. euro pe Bursa, vinde un teren in Capitala in valoare de peste 20 mil. euro.
Chimopar a scos la vanzare un teren in suprafata de peste 7 hectare situat in sud-estul Capitalei, anuntul urmand a fi publicat azi in presa. Potrivit informatiilor de pe piata imobiliara, pretul de vanzare a unui metru de teren in zona este de circa 300-500 de euro, care evalueaza terenul la peste 21 mil. euro. La ultimul pret al actiunilor Chimopar, de 2,6 lei/actiune, valoarea de piata a companiei se ridica la 5,8 mil. euro.
Compania vrea sa vanda terenul din patrimoniul propriu unui dezvoltator imobiliar, care sa dezvolte pe el spatii comerciale, iar dupa finalizarea acestuia sa rascumpere terenul cu proiectul dezvoltat sau o parte din acesta. "Anuntul este un test prin care vrem sa vedem cam cat putem sa obtinem pe teren. Pana la finalizarea proiectului se pot intampla multe. Pot fi incasari, pot fi credite", a declarat Vasile Ailinca, directorul general al Chimopar Bucuresti.
Compania se va concentra in viitor atat pe activitatea de baza, cat si pe cea imobiliara. Una dintre conditiile pe care cumparatorul trebuie sa le indeplineasca este sa prezinte o scrisoare de garantie privind executia proiectului in valoare de 50 mil. euro. "Daca respectivul cumparator obtine scrisoarea, inseamna ca este serios si ca poate sa dezvolte un proiect de ansamblu nu doar doua-trei cladiri", a precizat Ailinca.
La jumatatea lunii septembrie a anului trecut, au aparut informatii pe piata conform carora actionarul majoritar al Chimopar, firma Jafco Holding Romania, urma sa dezvolte in parteneriat cu un consortiu de banci internationale un proiect comercial estimat la 150 mil. euro pe amplasamentul actualei fabrici de materiale chimice din Capitala, care urma sa fie relocata. Jafco Holding este detinuta de un cetatean libanez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO