Prima pagina

Demonstratie 3G Zapp: 6,4mbps. Saptamana viitoare incep testele in trei orase

30.04.2008, 09:36 10

Zapp a facut, marti seara, in Bucuresti, o demonstratie 3G (HSDPA) intr-o retea formata din cateva laptopuri conectate la o statie. Viteza: 6,4 Mbps (received) din cea teoretica de 7,2 Mbps.
Astfel de demonstratii sunt mai degraba de imagine ( la Barcelona am vazut experimente 4G cu viteze de peste 100 Mbps, dar cvasi teoretice), insa Zapp a declarat ca are planuri mari in privinta internetului wireless de mare viteza.
Noul director executiv, Chris Bataillard, este extrem de comunicativ fata de predecesorul sau.
Zapp este obligat prin licenta 3G primita din partea statului roman sa urgenteze crearea propriei retele 3G. Astfel pana 30 iunie, Zapp trebuie sa aiba retele functionale in 19 orase (26% din populatia Romaniei, 5,5 milioane de locuitori). In acest moment, Zapp are deja instalate cel putin o statie 3G in 11 din cele 19 orase. Primele orase complete din punct de vedere al acoperirii 3G, adica avand toate site-urile instalate si functionale, urmeaza sa intre in teste finale la sfarsitul saptamanii viitoare.
"Saptamana viitoare vom avea trei orase cu retea 3G completa" - a spus Bataillard.
Printre cele 19 orase sefii Zapp au mentionat: Bucuresti, Timisoara, Pitesti, Craiova, Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Brasov,Tg Mures, Buzau, Ploiesti, Constanta, Braila, Bacau, Iasi. Cititi mai mult pe www.evangelist.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO