Prima pagina

Managerii din industrie, constructii, comert si servicii, optimisti pentru T3

28.07.2008, 10:18 16

Activitatea din industria prelucratoare, construcții, comertul cu amanuntul și servicii se va dezvolta in perioada iulie-septembrie, comparativ cu precendentele trei luni, potrivit mai multor manageri intervievati de Institutul National de Statistica (INS).
In industria prelucratoare, estimarile evidentiaza mentinerea unui trend pozitiv pentru trimestrul trei, atat pentru volumul productiei din industria prelucratoare (sold conjunctural plus 15%), cat si pentru stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural plus 9%), se arata intr-un comunicat al INS.
Preturile produselor industriale vor inregistra o crestere de o intensitate mai mare fata de estimarea din luna anterioara. Astfel, soldul conjunctural evidentiat la cea mai recenta ancheta a fost de plus 35%, comparativ cu plus 24% la ancheta precedenta.
Conform estimarilor din luna iulie, pentru urmatoarele trei luni, activitatea de constructii va inregistra in continuare o tendinta ascendenta a volumului productiei (sold conjunctural plus 29%), corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural plus 24%).


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO