Prima pagina

Nicolae Danila: O restructurare in sensul clasic nu este necesara

22.12.2005, 20:41 9

Restructurarea Bancii Comerciale Romane a inceput in urma cu patru ani, iar cumparatorul a preluat o institutie profitabila, care nu mai are nevoie de o restructurare in sensul clasic, a declarat ieri presedintele BCR, Nicolae Da-nila.

Danila sus-tine ca BCR are acum indicatori de profitabilitate si cost/venit comparabili cu cei ai ofertantilor. El a adaugat ca Erste Bank a reusit sa achizitioneze nu numai cea mai mare banca din Romania, ci si un puternic grup financiar.

"Erste a preluat nu doar o banca, BCR, ci si alte doua banci, sucursala de la Londra si cea de la Chisinau. Grupul austriac are, dintr-un foc, expunere pe alte trei tari", a afirmat Danila. In opinia presedintelui BCR, evaluarile facute de ofertanti au avut in vedere structura de grup, amintind ca banca detine o puternica societate de leasing si o companie de asigurari in crestere.

"Cand au stabilit ce valoare are BCR, au cantarit bine. A fost o miscare inteleapta, foarte importanta pentru grupul Erste", a aratat Danila. El a mai spus ca banca are vocatie pentru a deveni o companie regionala, precum si capacitatea de a sustine proiecte regionale ale altor investitori. "Avem strategii si diferite scenarii, dar asteptam investitorul strategic sa isi exprime optiunile", a mentionat presedintele BCR. Danila apreciaza ca vanzarea pachetului majoritar nu va periclita continuitatea activitatii BCR, reprezentand un fapt natural in economia de piata. "Uitati-va la societatile listate la Bursa, unde actionarii se schimba de la un moment la altul", a exemplificat Danila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO