Prima pagina

Pasi inainte pentru vanzarea BNP-Dresdner

14.08.2000, 00:00 9



Negocierile pentru vanzarea bancii BNP-Dresdner Bank Romania progreseaza, conducerea bancii apreciind ca pana la sfarsitul lunii exista sanse sa se incheie un acord in acest sens.

"Suntem optimisti pentru faptul ca ne apropiem de un acord care ar putea fi incheiat inainte de sfarsitul acestei luni",a declarat pentru Ziarul Financiar, Philippe Kirchner, presedintele BNP-Dresdner Bank Romania.

El nu a dorit sa faca nici o referire in legatura cu posibili cumparatori ai bancii. "Referitor la speculatiile care se fac in prezent cu privire la numele candidatilor nu putem face dezvaluiri intrucat suntem, in mod firesc, legati de uzanta respectarii confidentialitatii", a spus Philippe Kirchner.

Surse bancare au mentionat ca in fruntea listei de cumparatori se afla banca elena Egnatia Bank. Totusi, nu este exclus sa apara surprize.

Kirchner a precizat ca BNP-Dresdner Bank Romania nu a primit niciodata solicitarea de a incheia vanzarea din Romania pana la un termen limita si ca isi indeplineste toate obligatiile fata de Banca Nationala a Romaniei.

"Banca functioneaza pe deplin, veniturile generate de fluxul de afaceri continuand sa creasca dupa anuntarea hotararii actualilor actionari ai bancii de a se retrage din Romania", a sustinut Kirchner.

Actionarii bancii, grupul francez Banque Nationale de Paris si cel german Dresdner, au decis in aprilie sa vanda afacerea din Romania intrucat mediul de afaceri din tara nu ar fi permis obtinerea anumitor rate de rentabilitate.

BNP-Dresdner Bank Romania are un capital social de 10 milioane de dolari si a intrat pe piata romaneasca in 1998.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO