Prima pagina

Profitul grupului Zentiva coboara cu 9,5% in T1 din cauza scaderii vanzarilor

19.05.2008, 14:04 10

Profitul producatorului ceh de medicamente Zentiva, cu activitati si pe piata romaneasca, a scazut in primul trimestru al anului, din cauza reducerii vanzarilor pe piata interna, potrivit datelor publicate astazi de companie.
Castigul net din primele trei luni ale anului s-a diminuat cu 9,5%, la 469,7 milioane de coroane (18,8 milioane de euro). Potrivit Bloomberg, rezultatele financiare ale companiei au fost influentate si de aprecierea coroanei cehesti fata de euro, evolutie care a avut un impact negativ asupra exporturilor.
Vanzarile nete ale producatorului farmaceutic ceh in Romania au scazut in primul trimestru cu 44,1%, la 340,7 milioane de coroane cehesti (13,6 milioane euro), pe fondul schimbarii strategiei de dezvoltare pe piata romaneasca si deprecierii leului in raport cu moneda ceha
Totodata, cifra de afaceri a producatorului farmaceutic Zentiva Bucuresti (fostul Sicomed) a scazut, in primul trimestru, cu 30%, la 38,9 mil. lei, in timp ce profitul net a avansat cu 37%, la 5,73 mil. lei, potrivit datelor publicate saptamana trecut de divizia locala a grupului ceh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO