Prima pagina

Retailerii au anuntat primele ieftiniri datorate integrarii

25.01.2007, 19:30 16

Marii retaileri au operat primele reduceri permanente de preturi la produsele din Uniunea Europeana, pe masura ce stocurile importate anul trecut cu taxe vamale s-au epuizat.
Unele categorii de bunuri de larg consum, printre care se numara lactatele, legumele si fructele sau bauturile alcoolice, sunt in prezent mai ieftine cu pana la 20% in majoritatea retelelor de magazine mari.
Scaderi de preturi de peste 20% au fost inregistrate la LCD-uri, plasme si sisteme home-cinema, care erau taxate anterior cu 42% in vama.
"La LCD-uri, plasme, televizoare si DVD playere din import am recalculat preturile in doua etape: in luna noiembrie a anului trecut preturile au fost reduse cu aproximativ 20%, iar a doua ieftinire a avut loc in ianuarie 2007, cu 10-15%", au declarat reprezentantii companiei Real Hypermarket.
In reteaua de hipermarketuri Carrefour, recalcularile de preturi generate de integrare au avut loc pana in prezent la produse lactate, carne de porc si bauturi alcoolice, ieftinirile fiind cuprinse intre 10-20%, potrivit datelor furnizate de Carrefour Romania.
"Importurile vor creste cu siguranta - mai ales la produsele care nu exista pe piata romaneasca. Producatorii din alte tari ale UE vor fi interesati cu siguranta de piata din Romania cu cele aproximativ 21,7 milioane de locuitori", a comentat Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour.
Alte retele de retail care au anuntat scaderi de preturi la anumite articole importate din Uniunea Europeana sunt Plus Discount, Kaufland si Spar.
"In urma eliminarii taxelor vamale si a accizelor s-au redus preturile la aproximativ 800 de articole cu valori cuprinse in general intre 5 -15%. Produsele sunt in principal food, in special bauturi alcoolice, produse congelate, mezeluri si lactate", a declarat Adrian Costean, seful departamentului de achizitii al retelei Spar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO