Prima pagina

SIF Banat-Crisana speculeaza pe BRD

25.02.2005, 00:00 20

SIF Banat-Crisana a vandut miercuri pe Bursa un pachet de actiuni BRD in valoare de 90 miliarde de lei (2,5 milioane de euro) mizand pe faptul ca pretul actiunilor bancii a atins un punct de maxim. Societatea spera sa poata cumpara pachetul de actiuni la un pret mai mic.



Pachetul reprezinta 0,1% din capitalul bancii, SIF ramanand acum cu un pachet de actiuni reprezentand 4,6% din capitalul BRD.



"Am speculat pe un maxim pe care banuim ca l-a atins BRD. S-ar putea sa cumparam inapoi pachetul de actiuni daca pretul scade. Vom mai face acest tip de operatiuni si pe alte actiuni cum ar fi cele ale Bancii Transilvania", a comentat pentru Ziarul Financiar Catalin Dobrescu, directorul de operatiuni al societatii.



Societatea a vandut 1,5 milioane de actiuni ale bancii in cadrul unei tranzactii speciale la un pret de 60.000 lei/actiune, cea mai mare cotatie atinsa de BRD de la listarea pe piata de capital.



Ieri la inchidere BRD a pierdut 1,7% fata de pretul de inchidere anterior si a incheiat ziua la 58.500 lei/actiune. Actiunile SIF Banat-Crisana s-au numarat in schimb printre principalele castigatoare de pe piata cu o crestere de 5,6%, investitorii anticipand un profit ridicat pe care societatea il va inregistra pe luna februarie.



Ultima tranzactie din piata cu actiunile acesteia s-a realizat la 17.000 de lei.



Banat-Crisana va inregistra in contabilitate un profit de peste 2 milioane de euro de pe urma vanzarii pachetului de actiuni BRD in conditiile in care tranzactia s-a realizat la un pret de 20 de ori mai mare decat valoarea nominala.



SIF Banat-Crisana a mai vandut in ultimele luni pe Bursa pachet de actiuni reprezentand aproximativ 0,3% din BRD. O alta societatea de investitii financiare, Oltenia, a inceput de luna trecuta sa vanda pachete de actiuni BRD. Cele cinci SIF-uri detineau la infiintare pachet de catete 5% din BRD, Banat-Crisana si Oltenia fiind primele SIF-uri care vand pe Bursa din actiunile detinute la banca. Capitalizarea bursiera a BRD se ridica la 2,2 miliarde de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO