Prima pagina

Stanton Chase a repatriat opt romani pe pozitii de GM

12.12.2007, 18:30 26

Stanton Chase Romania, una dintre cele mai mari companii de executive search de pe piata locala, a recrutat in acest an pentru pozitii de general manager (GM) opt romani care lucrau in strainatate.
"Numarul managerilor care aleg sa revina in tara este in crestere. In total, am recrutat 15 manageri romani din strainatate. Daca in 2006 am repatriat trei general manageri, anul acesta numarul lor a ajuns la opt", spune Panos Manolopoulos, managing partner al Stanton Chase Romania.
Acestia lucrau anterior pe pozitii de management in SUA, Canada, Marea Britanie sau Germania, in domenii ca real estate sau servicii financiare. "Romanii care lucreaza in strainatate aleg sa se intoarca in tara datorita avansului salarial si cresterii economice", spune Manolopoulos.
Un general manager de multinationala, spre exemplu, castiga peste 10.000 de euro pe luna. Pe de alta parte, in contextul in care tot mai multe companii se orienteaza spre managementul local, experienta internationala de business devine un avantaj important pentru romani.
El crede ca in anii urmatori numarul expatilor va scadea, pana cand nu vor mai ramane in Romania decat antreprenori straini sau manageri aflati in misiuni de expatriere foarte lungi.
Din cele 90 de proiecte de recrutare derulate de companie in acest an, aproximativ 20% au fost misiuni in strainatate, care au insemnat import de manageri pentru piata locala.
Biroul local al Stanton Chase estimeaza ca va incheia acest an cu venituri de 1,3 mil. euro, iar anul viitor ar putea ajunge la 1,6 mil. euro sau chiar 2 mil. euro, in functie de evolutia pietei. Marja de profit in acest an este de 35%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO