Prima pagina

Vanzarea LaborMed va face noi milionari in euro

27.11.2007, 19:45 22

Vanzarea producatorului de medicamente LaborMed Pharma, care a ajuns in stadiul analizei ofertelor financiare, ar putea scoate la iveala inca cinci milionari in euro.
Valoarea companiei este de peste 120 mil. euro, potrivit informatiilor existente in piata, astfel ca actionarii vor primi proportional cu actiunile detinute intre 8 si 31 mil. euro. In prezent LaborMed este detinuta de Marilena Jiquidi (26,13%), Ionel Lovin (26,13%), Iliana Ghita (26,13%), Constantin Mircioiu (6,61%) si Georgi Stoyanov Georgiev (15%).
Ei au angajat acum cateva luni compania Raiffeisen Investment Romania pentru a asigura consilierea in cadrul procesului de vanzare. Aproximativ 7-8 jucatori si-au prezentat ofertele , toate depasind 120 mil. euro.
Trei companii indiene, Shreya Lifesciences, Lupin si Dr. Reddy's Laboratories, se afla pe lista celor interesati, potrivit site-ului dnaindia.com. Reprezentii Dr Reddy's nu au dorit sa comenteze aceste informatii, iar celelalte doua companii nu au putut fi contactate pana la inchiderea editiei.
Si fondurile de investitii s-au aratat interesate de LaborMed, printre numele vehiculate in piata aflandu-se GED Capital si Global Finance. Cele doua fonduri nu ar fi la primul contact cu piata farmaceutica, detinand pana la finalul anului 2005 pachetul majoritar de actiuni al producatorului Sicomed preluat de grupul ceh Zentiva. De LaborMed au fost interesate si Polpharma (Polonia), Torrent Pharma (India) si Alapis (Grecia), potrivit informatiilor existente in ultimele luni in piata.
Producatorul ar reprezenta o ultima sansa pentru jucatorii de profil de a intra pe piata cea mai dinamica din regiune si care asigura rate de profit ridicate. LaborMed a inregistrat anul trecut o marja a profitului net de aproape 40%. Doar vanzarea Antibiotice Iasi ar mai avea potentialul de a dinamiza piata locala a producatorilor.
LaborMed a finalizat o investitie de 13 mil. euro intr-un centru de productie propriu din Bucuresti, avand o capacitate de pana la 1,5 mld. doze de medicamente anual.
Compania a inregistrat in primul semestru vanzari de 12 mil. euro, ocupand locul sase in topul producatorilor locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO