Profesii

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România: „Lipsa forţei de muncă este principala frână în calea continuării sau accelerării dezvoltării economice”

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte...

Autor: Georgiana Mihalache

02.04.2018, 11:44 183

Criza prin care trece mediul antreprenorial din România dată de lipsa forţei de muncă din piaţă este principalul obstacol în calea continuării dezvoltării economiei româneşti, susţine Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România, prezent în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România!, organizată de Ziarul Financiar.

„Provocările sunt cât se poate de relevante. La noi problema sporului natural e legată şi de emigrare. Cred că sunt iniţiative legate de repartrierea românilor, lipsa forţei de muncă este în momentul de faţă principala frână în calea continuării sau accelerării dezvoltării economice. Calificarea şi educaţia sunt provocări la nivel mondial, mai ales în contextul digitalizării. Pe noi ne-a prins cumva nepregătiţi oportunitatea de a genera valoare adăugată în industriile tradiţionale”, a spus Alexandru Reff.

Alexandru Reff a mai adăugat că mobilizarea populaţiei active din mediul rural, de exemplu, şi calificarea acelor persoane reprezintă pârghii pentru a gestiona deficitul de forţă de muncă.

Alte declaraţii ale lui Alexandru Reff:

„Multinaţionalele se uită la competitivitatea unei jurisdicţii raportată la randamentul care se poate obţine acolo şi la riscuri. Randamentul capitalului investit în România e unul dintre cele mai înalte din Europa. Percepţia riscului de ţară este accentuată de instabilitatea cadrului legislativ sau fisal şi de alte evoluţii care ar fi sub controlul nostru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO