Profesii

ANAF: Numărul celor care lucrează la ghişeu, în scădere în 2016 comparativ cu 2015

ANAF: Numărul celor care lucrează la ghişeu, în...

Autor: Mona Scarisoreanu

24.12.2016, 13:31 3110

Şase dintre cele opt Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) au redus numărul personalului care lucrează direct cu publicul. Astfel, dacă în urmă cu un an la DGRFP Iaşi lucrau la ghişeu 107 salariaţi, anul acesta numărul lor a fost redus la 90. Aceeaşi situaţie este şi la DGRFP Cluj-Napoca (-16 angajaţi), Braşov (-15 angajaţi), DGRFP Timişoara (-5 angajaţi), DGRFP Craiova (-4 angajaţi), DGRFP Ploieşti (- un angajat).

Doar două dintre direcţiile regionale au mărit numărul celor care lucrează la ghişeu, însă modest, doar cu câteva persoane: DGRFP Galaţi (+ 5 angajaţi) şi DGRFP Bucureşti (+ un angajat).

În ceea ce priveşte Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, numărul celor care lucrau direct cu publicul în 2015 a fost de patru salariaţi, iar în 2016 numărul acestora a crescut la nouă persoane.

Diminuarea numărului personalului ANAF care lucrează la ghişeu este cauza ieşirii din sistem, prin pensionare a tot mai multor angajaţi ai Fiscului, dar şi a procesului de durată pe care îl presupune angajarea de personal.

În total, ANAF are 25.138 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO