Profesii

Angajaţii au nevoie mai mult ca niciodată de planuri interne de dezvoltare a carierei

Angajaţii au nevoie mai mult ca niciodată de planuri...

Autor: Adelina Mihai

16.12.2013, 00:05 92
Existenţa unui plan de dezvoltare internă a fiecărui angajat este mai  mult decât necesară în perioade de criză, când angajaţii rămaşi în companii pot deveni frustraţi, iar rezultatele financiare ale firmelor depind în primul rând de implicarea şi loialitatea acestora, a spus Sorin Faur, HR director pe regiunea Balcani în cadrul firmei de audit BDO.
 
„Unii angajaţi poate ar vrea să îşi schimbe angajatorul, dar piaţa locu­rilor de muncă nu le permite, şi atunci ră­mân unde sunt. Pe de o parte, fluc­tuaţia este bună în măsură corectă deoa­rece cel puţin o firmă rămâne cu cei care vor cu adevărat să lucreze acolo. Dar dacă nu au unde să se ducă, oa­menii respectivi rămân şi rămân fiind frustraţi, existând o bună şansă să nu mai lucreze la nivelul capacităţii re­ale şi a potenţialului lor. Un pro­gram de career development vine atunci şi rezolvă în bună parte această pro­blemă, deoarece oferă dinamică in­ternă, iar schimbarea, în general, motivează oamenii pentru că deschide noi orizonturi“, a spus Faur, răs­punzând la un set de întrebări trans­mise de către ZFCorporate către ex­perţii în resurse umane care au participat anul acesta la dezbaterile HR Insider. Ajuns la şapte ediţii în 2013, HR Insider este un eveniment prin care periodic se organizează întâlniri cu experţi în domeniul HR pentru a discuta pe marginea celor mai importante teme din acest sector, realizat sub umbrela ZF Corporate, platforma online de ştiri cu plată a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO