Profesii

Antreprenorul român Ioan Biianu devine singurul proprietar al grupului timişorean de companii Glissando după ce preia acţiunile partenerului său

Antreprenorul român Ioan Biianu devine singurul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.02.2018, 18:35 2311

Ioan Biianu, unul dintre fondatorii grupului timişorean de agrobusiness Glissando şi administrator al grupului, devine singurul proprietar după ce preia acţiunile partenerului său Radu Ienovan, potrivit comunicatului de presă.  

„Urmare a acestei tranzacţii, grupul de companii Glissando, pe care l-am fondat alături de partenerul meu Radu Ienova, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare şi consolidare a afacerii, orientată spre exploatarea sinergiilor din cadrul grupului, creşterea şi diversificarea activităţii de producţie, extinderea paletei de produse şi întărirea reţelei de distribuţie”, a anunţat Ioan Biianu.

Grupul de companii Glissando desfăşoară activităţi în domeniul agrobusiness-ului de 26 de ani, are peste 240 de angajaţi şi în jur de 2.000 de parteneri şi a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 35 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Negocierea tranzacţiei a durat un an şi s-a realizat prin intermediul băncii Raiffeisen Bank şi cu asistenţa economică, financiară şi juridică acordată lui Ioan Biianu de către o echipă de consultanţi şi avocaţi din cadrul companiei de consultanţă şi audit PwC şi firma de avocatură David&Baias, coordonată de către directorul PwC, Alexandru Medelean.

Radu Ienovan a fost asistat în această tranzacţie de echipe din cadrul firmei de consultanţă şi audit B.D.O. România coordonată de Dan Stirbu şi de către banca de investiţii B.A.C. România, coordonată de Adrian Radu.

Grupul desfăşoară activităţi în mai multe domenii, precum import şi distribuţie inputuri agricole (pesticide, seminţe, îngrăşăminte), reambalare pesticide, îngrăşăminte, seminţe, comerţ cu amânuntul, prin deţinerea a unei reţele de 40 de fitofarmacii, comerţ cu amânuntul de flori, comerţ şi stocare cereale şi construcţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO