Profesii

Asaltul managerilor polonezi în România

Asaltul managerilor polonezi în România

Autor: Mihaela Pascari

26.08.2016, 00:07 2965

Retailerul de jucării Noriel, grupul AmRest, care deţine cafenelele Starbucks, dar şi dezvoltatorul imobiliar Impact au anunţat numirea unui expat din Polonia la conducerea businessului. Asaltul managerilor şcoliţi în universităţile poloneze confirmă astfel o tendinţă în care investitorii din această ţară au creat în România peste 800 de companii cu un capital social de aproape 400 mil. euro, în timp ce prezenţa românilor în Polonia este extrem de timidă. 

„Motivele pentru care companiile recrutează străini pornesc de la calitatea persoanei, vorbim de companii care vizează un anumit tip de experienţă şi care este posibil să nu se găsească în România, este vorba de experienţa pe o piaţă mult mai dinamică şi mai dezvoltată pe care o are un străin”, a explicat Sorin Faur, HR coordinator al firmei de audit şi consultanţă fiscală BDO pentru regiunea Europa de Est şi Balcani. 

Cei mai puternici manageri polonezi, care administrează active de peste 35 mld. lei în România, sunt Michal Szczurek, şeful ING Bank şi Grzegorz Konieczny, manager de fond la Fondul Proprietatea. Lor li se adaugă Ludwik Sobolewski, şef al Bursei de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO