Profesii

Bacalaureat 2012: 481 de contestaţii, depuse în Vrancea după examenul de bacalaureat; în Buzău - 332

Bacalaureat 2012: 481 de contestaţii, depuse în Vrancea după examenul de bacalaureat; în Buzău - 332

Autor: Cristina Sterian

03.09.2012, 11:25 76

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia, deşi la matematică au fost cei mai mulţi elevi respinşi, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română, respectiv 160. La matematică au fost înregistrate 159 de contestaţii.

Tezele contestate în judeţul Vrancea vor fi recorectate de profesori din Bacău.

În Vrancea, înainte de rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 20,62.

"Pentru sesiunea de toamnă, rezultatele sunt normale, nu cred că puteau fi mai bune dat fiind că au participat elevi care au fost corigenţi, care la sesiunea din vară au picat cu note foarte mici, elevi care nu au participat la pregătirea efectuată în şcoli", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX inspectorul şccolar Vasilica Zaharia.

În judeţul Buzău, au fost depuse 332 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, în judeţ au fost depuse 332 de contestaţii.

Burducea a adăugat că procentul de promovabilitate înregistrat în Buzău, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, respectiv 34,8 la sută, plasează judeţul pe locul cinci pe ţară, ceea ce înseamnă că rezultatele obţinute de absolvenţii de liceu pot fi considerate mulţumitoare.

"În raport cu anul trecut şi în raport cu ce s-a întâmplat la nivelul ţării, rezultatele sunt bune. Avem un procent de 34,8 la sută, care situează Buzăul în primele cinci judeţe din ţară. Nu putem fi mulţumiţi pe deplin, dar nădăjduim că e un rezultat mai bun decât cel de anul trecut, iar anul viitor o să fie mai bine de atât pentru că am înţeles că se va schimba modalitatea de susţinere a bacalaureatului, după cum am cerut şi noi în repetate rânduri", a declarat, luni, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO