Profesii

Cei mai conştiincioşi bugetari: deşi au liber de la Guvern, angajaţii Registrului Comerţului şi cei de la Ministerul Educaţiei se duc mâine la muncă

Cei mai conştiincioşi bugetari: deşi au liber de la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.08.2013, 11:32 643

Programul de lucru al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, atât la nivelul relaţiilor cu publicul, cât şi al oficialilor Registrului Comerţului, se va desfăşura mâine în mod normal, între orele 8-16, a anunţat instituţia. Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că ziua de vineri, după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (care este zi liberă pentru toţi angajaţii, potrivit Codului Muncii), va fi declarată liberă, dar şi că angajaţii din sistemul bugetar vor recupera această zi într-o sâmbătă din următoarele săptămâni.

Registrul Comerţului, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, care are aproximativ 1.600 de angajaţi, arată că decizia a fost luată pentru a ajuta IMM-urile care vor să acceseze ajutoare de stat.

„Având în vedere Procedura privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, aprobată prin H.G. nr. 274/2013, modificată prin H.G. nr. 453/2013, pentru a veni în sprijinul solicitaţilor de servicii, precum şi în vederea respectării termenelor de soluţionare/eliberare a cererilor de înregistrare depuse la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, vă aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 16.08.2013, programul de lucru cu publicul la nivelul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale se va desfăşura normal, între orele 800- 1600”, se arată în comunicatul transmis de instituţie.

O altă instituţie care a decis că în ziua de vineri va funcţiona după un program normal este Ministerul Educaţiei Naţionale. Instituţia a precizat că toate persoanele implicate în activităţi şcolare şi instituţionale, respectiv elevi, cadre didactice, personal administrativ îşi vor desfăşura programul normal vineri aşa cum a fost deja prevăzut în calendarele aprobate de minister.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO