Profesii

Cine este Emilia Bunea, fostul ”soldat” ING care se reîntoarce în ţară pentru a se lupta cu olandezii

Cine este Emilia Bunea, fostul ”soldat” ING care se...

Autor: Ştefan Stan, Anelis Baciu

17.08.2014, 09:00 3025

Emilia Bunea, noul CEO al Metropolitan Life, a revenit în ţară cu ambiţii mari, de a deveni lider de piaţă cu noua companie, după ce a plecat de la ING din funcţia de director financiar pe Europa . 

Emilia Bunea s-a născut pe 9 noiembrie 1969, în Ploieşti. Ea a terminat în 1993 Facultatea de Automatizari si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar ulterior a obţinut o diplomă de Executive MBA, finalizând studiile ASEBUSS (ASE Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea din Washington).

Prima slujbă importantă pe care a avut-o a fost de Director Relaţii Externe la Comtel Rom SRL, între 1993 şi 1995. Din 1995,  Emilia Bunea a fost numită Director Executiv la Comtel Rom, funcţie pe care a ocupat-o până în 1997.

După ce a părăsit slujba de la Comtel, Emilia Bunea a fost angajată de firma americană Capital Securities, pe poziţia de Research and sales Manager.

Emilia Bunea a intrat in grupul ING in septembrie 2007, cand a fost numita director financiar al ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil. Dupa numai un an, in august 2008, ea a preluat conducerea ING Pensii, cel mai mare administrator de pensii private de pe piata locala, cu peste 1,6 milioane de clienti si o cota de piata de 40% dupa active. La acel moment, ea l-a inlocuit pe Radu Vasilescu.

In perioada in care Bunea a condus ING Pensii, numarul de clienti a urcat cu peste 170.000 de persoane la pensiile obligatorii (pilonul II) si cu 23.000 la cele doua fonduri de pensii facultative (pilonul III). Activele fondurilor de pensii s-au majorat de aproape sapte ori, ajungand la 1,19 mld. lei.

Inainte de a intra in grupul ING, Bunea a mai activat timp de sapte ani in cadrul companiei Interamerican (actuala Eureko), ultima pozitie detinuta fiind cea de vicepresedinte.

Citiţi aici CV-ul Emiliei Bunea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO