Profesii

Cluj: 60 de studenţi ai UBB îşi pot dezvolta abilităţile antreprenoriale în cadrul unui proiect european de 2 mil. lei

Cluj: 60 de studenţi ai UBB îşi pot dezvolta...

Autor: Laurentiu Cotu

23.06.2014, 17:22 87

Universitatea Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, din Cluj-Napoca, implementează un proiect european de aproximativ 2 mil. lei (450.000 de euro) în vederea dezvoltării aptitudinilor de muncă ale studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializările administraţie publică, comunicare şi relaţii publice şi publicitate.

Astfel, în cadrul proiectului, un număr de 360 de studenţi, nivel licenţă şi masterat, urmează să beneficieze de servicii de consiliere şi orientare profesională. De asemenea, pentru 200 de studenţi vor fi organizate stagii de pregărire profesională, ce vor facilita inserţia acestora pe piaţa muncii şi o întreprindere simulată, în cadrul căreia 60 de studenţi îşi vor dezvolta abilităţi antreprenoriale.

Proiectul ’’Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus la angajare pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate”, are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 ’’Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1’’Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO