Profesii

Criza de talente la nivel de management se acutizeaza

Criza de talente la nivel de management se acutizeaza

Click pentru imaginea marita

25.02.2008, 20:12 26

Majoritatea consultantilor (84%) care au participat la un studiu realizat de Asociatia Internationala a Consultantilor in Executive Search considera ca in acest an vom asista la o criza de talente la nivel global, acest procent fiind in urcare comparativ cu 2007, cand doar 80% previzionau acest lucru.
Mai mult decat atat, cand vine vorba despre estimari pe termen mediu, 89% dintre consultantii in executive search sunt de parere ca in urmatorii cinci ani vom asista la o batalie pentru talente la nivel managerial.
Cea mai mare nevoie de "talente" se va resimti in managementul general si la nivelul pozitiilor din board-urile de conducere, 44% dintre consultanti fiind de aceasta parere. La nivel regional, cea mai mare nevoie de manageri se va inregistra in China, pe baza voturilor a 41% dintre consultantii nord-americani, a 49% dintre cei din Asia Pacifica si a 21% dintre europeni. Un sfert dintre nord-americani sunt de parere ca Statele Unite vor experimenta cea mai mare nevoie de talente, in timp ce 24% dintre consultantii din Asia Pacifica declara ca pe piata indiana vor fi cel mai greu de acoperit pozitiile de management.
Cat priveste domeniile in care vor vedea cea mai mare crestere, 48% dintre consultanti au votat pentru banking si servicii financiare. "Vanatoarea" de oameni in zona de productie are perspective mari de crestere in Asia Pacifica (72%), urmata de Europa, unde 54% dintre consultanti vad perspective de crestere. Serviciile profesionale vor creste cel mai mult in Europa - 58%, in America de Nord - 50% si in Asia Pacifica - 47%.
Raportul realizat de asociatia internationala a consultantilor in executive search prezinta perspective optimiste in ceea ce priveste evolutia activitatii de executive search in acest an.
Cu toate acestea, datele regionale arata o oarecare nervozitate in Statele Unite, datorata evolutiei economice, nervozitate care nu se resimte si in alte zone de pe glob.
Astfel, doar 58% dintre respondentii nord-americani s-au declarat optimisti cu privire la evolutia pietei de executive search in 2008, in timp ce europenii au declarat in proportie de 80% ca au asteptari pozitive, iar consultantii din Asia Pacifica, in proportie de 88%.
Respondentii din Asia Pacifica (58%) si cei din Europa (40%) au o viziune optimista asupra cresterilor economice din acest an. Desi nu sunt complet pesimisti, consultantii din SUA vad lucrurile dintr-o perspectiva pozitiva intr-o mai mica masura (29%). Cu toate acestea, mai bine de jumatate dintre consultantii care au raspuns la nivel global cred ca evolutia economica influenteaza piata de executive search.
Trei sferturi dintre consultanti sunt de parere ca industria de executive search va creste, procent in scadere comparativ cu anul precedent, cand 85% se declarau optimisti cu privire la avansul domeniului recrutarii si consultantei in management.
Studiul anual al Asociatiei Consultantilor in Executive Search a fost realizat intre 28 noiembrie 2007 si 2 ianuarie 2008, pe un esantion de 249 de respondenti, 31% din America de Nord, 46% din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, 17% din Asia Pacifica, 5% din America Centrala sau de Sud si 1% din alte regiuni.





Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO