Profesii

Cum arata primul interviu de angajare in varianta online

12.11.2007, 23:43 213

Profesiionline.ro, platforma online de recrutare si informare pentru top management oferita de MediaPro Interactiv impreuna cu ZF, a lansat saptamana trecuta conceptul de VideoCV, ca parte integrata a procesului de recrutare online.
Astfel, candidatii care aplica pentru o pozitie de top management vor putea completa CV-ul clasic cu un material video prin intermediul caruia isi pot prezenta atat competentele si realizarile profesionale, cat si atuurile care ii fac potriviti pentru postul vizat. "Nu ai nevoie decat de un webcam sau de o camera digitala.
Consideram ca peste 40% dintre candidatii pe care ii targetam (middle si top management si specialisti - n.r.) au suportul logistic si know-how-ul pentru a folosi VideoCV-ul", spune Florentina Miroslav, project manager al Profesiionline.ro.
VideoCV-ul ofera candidatilor la pozitii de top posibilitatea unei comunicari directe, personale si complete cu angajatorul, precum si posibilitatea de a se diferentia prin utilizarea unui instrument inovator. Pe de alta parte, pentru angajatori, introducerea VideoCV-ului eficientizeaza procesul de recrutare, deoarece prezentarea video poate fi utilizata ca un prim interviu in functie de care se pot stabili contacte ulterioare.
"Punem la dispozitia candidatilor nostri cateva exemple si un tutorial cu indicatii pentru construirea unui VideoCV cat mai eficient. Pornind de la aceste indicatii, utilizatorul isi poate realiza propria prezentare dupa structura dorita, in cadrul unui material video cu o durata maxima de patru minute", precizeaza project managerul Profesiionline.ro.
Durata maxima a prezentarii de patru minute a fost aleasa intrucat este considerata a fi un interval de timp suficient pentru ca un candidat sa se prezinte si sa se puna in valoare.
"Daca ar fi fost mai mult, exista riscul ca angajatorul sa se plictiseasca. Consideram ca patru minute este intervalul ideal pentru o astfel de prezentare", explica Miroslav, care estimeaza ca VideoCv-ul va avea impact mai ales in randul profesionistilor din vanzari, design, arhitectura, comunicare, PR sau IT.
Pe de alta parte, VideoCV-ul va putea fi vizualizat numai de catre companiile selectate de utilizator si nu va fi accesibil altor utilizatori.
Lansat in iulie 2007 de catre MediaPro Interactiv, dizivia de internet a grupului MediaPro, Profesiionline.ro este extensia online a suplimentului Profesii distribuit impreuna cu Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO