Profesii

Cum sa nu pierzi bani cu beneficiile acordate angajatilor

Cum sa nu pierzi bani cu beneficiile acordate angajatilor

Martin Macha este invitatul special al conferintei organizate de ZF pe 25 martie „ADN-ul oamenilor pe care trebuie sa ii pastrezi in companie pentru a iesi cu bine din criza”, unde va sustine o prezentare cu titlul „The New Leadership: Reset. Restart. Results”.

21.03.2010, 23:10 94

Pachetul de beneficii pe care il ofera companiile angajatilor,oricat de interesant si de consistent ar fi, reprezinta doar uncost suplimentar daca nu este adaptat la nevoile si asteptarileoamenilor.

"Spunem intotdeauna ca numai beneficiile care sunt valorizate deangajati sunt beneficii reale. Iar acest lucru spune de fapt totul.Toti banii investiti in programele de investitii ar trebui sa fierecunoscuti, apreciati si valorificati de catre angajati", este deparere Martin Macha, partener si responsabil pentru divizia deHealth & Benefits in Europa de Est si Orientul Mijlociu incadrul gigantului Mercer, una din cele mai mari companii deconsultanta in resurse umane din lume.

Pentru a vedea care sunt asteptarile angajatilor cu privire lapachetele de beneficii, angajatorii ar trebui sa le monitorizezepreferintele si sa le reflecte mai apoi in deciziile de management.Daca oamenii nu apreciaza pachetul de beneficii, banii sepierd.

Cu o experienta de 20 de ani in cercetare si consultanta, Machaeste invitatul special al conferintei organizate de ZF pe 25 martie"ADN-ul oamenilor pe care trebuie sa ii pastrezi in companie pentrua iesi cu bine din criza. Cum vor reincepe companiile sa creezelocuri de munca?", unde va sustine o prezentare cu titlul "The NewLeadership: Reset. Restart. Results".

Reducerea costurilor ca o reactie la criza economica ainfluentat cel mai mult planificarea fortei de munca si strategiilede compensare si beneficii ale companiilor din Europa.

"Au fost operate reduceri la nivelul beneficiilor sau aldreptului unor categorii de angajati de a beneficia de ele, daraceste reduceri nu au fost semnificative", apreciaza Macha.

In Romania pachetele de benficii sunt mai reduse ca elemente,dar si ca pondere in cadrul pachetului salarial total. Cel maifrecvent angajatorii romani ofera tichete de masa, pachete deasigurari de accidente sau de viata, asigurari medicale si pensiiprivate sau abonamente la cluburi sportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO