Profesii

Doar o treime dintre femei sunt dispuse să îşi dezvolte propria afacere

Doar o treime dintre femei sunt dispuse să îşi...

Autor: Mihaela Pascari

14.03.2017, 16:26 375

Peste jumătate dintre femeile din România privesc antreprenoriatul cu o atitudine pozitivă, însă doar o treime dintre ele pun în aplicare propriul plan de afaceri, arată datele unui studiu realizat de compania de vânzări directe Amway, studiu ajuns la a patra ediţie în România. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de peste 1.000 de români, dintre care jumătate femei.

“Rezultatele sunt într-o uşoară descreştere faţă de anii anteriori, iar explicaţiile sunt autonomia sau independenţa pe care o au femeile la locul de muncă actual”, a precizat Carmen Păunescu, profesor la facultatea de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Printre principalele motive pentru care femeile din România nu au curaj să pornească o afacere de la zero sunt cele legate de timpul pe care îl dedică familiei.

“Barierele pe care le-am observat în cadrul asociaţiei noastre pornesc de la timpul alocat familiei, o femeie întotdeauna ae responsabilităţi acasă, în special dacă are şi copii. Femeile au nevoie de susţinerea familiei, iar bărbaţii trebuie să fie angajaţi în egală măsură în treburile casei”, a spus Mădălina Rădulescu, VP Entrepreneurship la Professional Women Network România (PWN România), organizaţie care reuneşte peste 180 de femei din mediul de afaceri.

În acelaşi timp, Carmen Păunescu mai spune că neîncrederea în propriile competenţe poate fi depăşită prin implementare educaţiei antreprenorială încă de la vârste mici.

“Trebuie implementată educaţia antreprenorială de la vârste fragede, programe orientate spre practică, spre competenţe şi valori de business”, a spus Carmen Păunescu.

Independenţa faţă de angajatori, necesitatea veniturilor suplimentare, urmată de nevoia de realizare profesională sunt doar câţiva dintre factorii motivaţionali care determină româncele să pornească pe drumul antreprenorial, mai arată studiul Amway.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO