Profesii

E&Y: In zece ani, deficitul de specialisti va fi de 15%

08.11.2007, 20:53 25

Deficitul de personal specializat se adanceste tot mai mult si va ajunge pana la 15% in toate sectoarele de activitate in urmatorul deceniu, apreciaza reprezentantii firmei de audit si consultanta Ernst & Young (E&Y). Mai mult, in domenii aflate in expansiune puternica in prezent, cum sunt constructiile, retailul sau serviciile financiare, deficitul de oameni va depasi acest procent.
"Lipsa specialistilor va afecta majoritatea companiilor din Romania. (...) Resursele umane fac diferenta intre succesul si esecul in afaceri. Companiile trebuie sa isi creeze un renume puternic pentru a putea atrage cei mai buni oameni din piata", a declarat Arvind Mishra, partener in cadrul departamentului de Human Capital al Ernst & Young Romania la o conferinta de resurse umane organizata de companie.
Mishra a dat ca exemplu Google care ii atrage pe cei mai creativi oameni din domeniul tehnologiei datorita reputatiei sale de bun angajator.
Majoritatea companiilor se confrunta cu fluctuatii mari de personal in perioadele de crestere economica rapida, a explicat situatia de pe piata locala a fortei de munca Roxana Morozan, human capital manager la E&Y.
"Fluctuatiile masive de personal afecteaza de obicei profitabilitatea, iar companiile trebuie sa isi analizeze atent procesele privind capitalul uman pentru a adopta cele mai bune practici prin care politicile de personal sa se alinieze la obiectivele lor de crestere", a precizat Morozan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO