Profesii

Eurostat: O companie are costuri lunare de 1.000 de euro pentru fiecare angajat în România, de patru ori mai mici decât în restul UE

Eurostat: O companie are costuri lunare de 1.000 de euro...

Autor: Adelina Mihai

11.04.2018, 00:07 1246

Costul cu forţa de muncă din România a ajuns în 2017 la valoarea de 6,3 euro pe oră (1.008 euro/ lună), faţă de media statelor UE, de 26,8 euro pe oră (4.288 de euro/ lună). Astfel, o companie din România are cheltuieli medii lunare de patru ori mai mici cu un salariat decât în restul statelor din UE, arată datele publicate de Eurostat.

„Costurile cu forţa de muncă din România au crescut semnificativ şi vor continua să crească, pentru că firmele fac angajări, majorează salariile şi investesc în trainingul oamenilor pe fondul unui deficit de candidaţi de pe piaţa muncii“, a explicat Oana Botolan Datki, SEE managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul serviciilor de resurse umane Consulteam.

În 2017, costul orar cu forţa de muncă din România a înregistrat cea mai mare creştere din rândul celor 28 de state ale UE (de +15% faţă de 2016), însă a rămas pe locul doi, după Bulgaria, în topul statelor cu cele mai scăzute costuri salariale. Datele Eurostat mai arată că, dacă în 2004 costul cu un angajat din România era de 10 ori mai scăzut decât în rândul statelor membre UE la acea vreme, în 2017 costurile medii cu un angajat din România au fost de 4,2 ori mai reduse decât în rândul statelor UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO