ZF PHARMA SUMMIT 2017

​Florentina Ioniţă-Radu, managerul Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”: Fondurile în sănătate trebuie să urmeze pacientul

14 sep 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Pacienţii români trebuie să poată alege serviciile medicale pe care să le folosească în mod liber, nu condiţionat de alte aspecte, iar fondurile din sănătate trebuie să fie gestionate astfel încât pacientul să poată avea acces în contextul în care plăteşte contribuţie pentru sănătate. Acestea sunt câteva dintre concluziile Florentinei Ioniţă-Radu, managerul Spitalului Militar din Bucureşti, prezenţă la ZF Pharma Summit, un eveniment marca Ziarul Fianciar.

„Ce nu înţelegem este faptul că trebuie să fie educaţie, prevenţie, trebuie respectate nişte ierarhizări. Sistemul nu este nou, problema este că omul trebuie să înţeleagă şi să-i dam libertatea de a alege unde să meargă. Fondurile trebuie să urmeze pacientul. Trasabilitatea banilor şi a pacienţilor să fie clară, să fie un sistem care să se respecte. Nu cred că sistemul public este antagonic cu cel privat”, a spus Florentina Ioniţă-radu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
sanatate
, pacient
, militar
, spital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide