ZF HEALTH&PHARMA SUMMIT 2017

​Răzvan Bosinceanu, Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale: Presiunea pe sistemul de sănătate se poate reduce printr-un pacient corect informat

13 sep 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Informarea pacienţilor în ce priveşte consumul de medicamente fără reţetă (OTC) poate scădea presiunea pe sistemul de sănătate, iar o creştere cu 5% a acestui segment ar duce la economii de 16 mld. euro în comunitatea europeană, susţine Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale, la conferinţa ZF Pharma Summit 2017.

`Viteza de creştere a pieţei de medicamente din România este destul de mare. La nivelul lui 2016 eram pe locul 5 în Europa ca viteză de creştere. Oportunitatea pentru pacienţi şi sănătate există. Presiunea pe sistemul de sănătate se poate reduce printr-un pacient corect informat” Medicamentele fără prescripţie, dispozitivele medicale şi suplimente alimentare din punctul de vedere al producătorilor sunt în dezvoltare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, informare
, producatori
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide