Profesii

Fostul manager general al BIA isi face firma de training

12.04.2007, 20:21 47

Marius Balasoiu, fostul general manager al companiei de recrutare Business Intelligence Alliance (BIA), impreuna cu alti membri ai echipei, a parasit firma la inceputul acestei luni si si-a infiintat propria companie de training, care se numeste ForPeople.
"Dupa aproape doi ani de management general, pasiunea pentru training m-a convins sa revin in lumea prestatorilor de instruire. Sunt convins ca BIA isi va continua ascensiunea catre topul firmelor de recrutare si salarizare de personal pe care a pornit acum doi ani", a declarat pentru ZF Marius Balasoiu, care a precizat ca incheierea colaborarii cu BIA s-a facut in termeni amiabili. Reprezentantii BIA nu au oferit comentarii pana la inchiderea editiei.
Balasoiu a condus BIA aproape doi ani, timp in care in cadrul companiei au mai ocupat pozitii de management inca patru persoane. In momentul in care acesta a decis sa-si deschida o afacere pe cont propriu, BIA avea 28 de angajati, comparativ cu doar trei angajati, cati avea in septembrie 2005.
BIA este condusa in acest moment de un director general interimar, in timp ce ForPeople are patru angajati. BIA a fost preluata in vara anului 2005 de fondul de investitii Gemisa si inregistra in vara trecuta, la un an dupa preluare, afaceri de jumatate de milion de euro. Pe langa activitatea de recrutare, BIA mai ofera servicii de training, consultanta si salarizare.
Balasoiu va fi unul dintre cei doi asociati ai firmei nou-create. Marius Balasoiu are o experienta de 15 ani in training pe piata romaneasca, dar si in Ungaria, Slovacia, Marea Britanie si SUA. Inainte de BIA, a lucrat timp de trei ani in cadrul Aims Human Capital Romania, unde a ocupat pozitia de training manager.
Cat priveste piata de training, Balasoiu apreciaza ca aceasta este inca necristalizata, existand firme mari alaturi de freelanceri si mici firme de cateva persoane, dar si francize. "Preturile sunt si ele dinamice, de la cateva sute de euro pe zi de curs, pana la 2.500 - 4.000 de euro. Cel mai important este ca firmele puternice au inceput sa standardizeze din ce in ce mai mult profesia de trainer", spune Balasoiu.
Primii jucatori de pe piata de selectie si de recrutare, in functie de cifra de afaceri, sunt Adecco, Agentia de Servicii Professional si Lugera&Makler. Pe de alta parte, pe piata de training activeaza firme ca Develor, Corporate Dynamics International, Human Invest, Human Synergistics, Interact sau Qualians.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO