Profesii

Genpact isi dubleaza numarul de angajati

19.03.2007, 19:31 17

Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, divizie a General Electric, va angaja aproximativ 450 de persoane pana la sfarsitul acestui an si vizeaza o noua dublare a personalului in 2008, ceea ce ar insemna atingerea unui numar de aproape 2.000 de angajati.
In prezent, compania are in Romania peste peste 450 de angajati. "Ne dublam anul acesta si am vrea sa ne dublam si anul viitor. Este un ritm bun de crestere si credem ca se va accelera tot mai mult", a declarat pentru ZF Patrick Cogny, CEO Genpact pentru Europa.
Cat priveste planul de angajari pentru anul viitor, acesta se va face in functie de contractele incheiate in acest an. "Intentionam sa mai deschidem centre in Romania, unul dintre acestea pana la sfarsitul acestui an", a spus CEO-ul, fara a preciza locatiile exacte.
Dintre cei 450 de oameni care urmeaza sa fie angajati in acest an, 70% vor fi recrutati pentru pozitii de entry-level, iar restul pe joburi de leadership si expertiza.
"Tendinta este promovarea din interior si pe masura ce crestem, volumul recrutarilor pentru pozitii de management scade", a precizat Cogny.
Cat priveste ritmul de angajare si gasirea celor mai potriviti angajati, CEO-ul Genpact pentru Europa spune ca recrutarea pe piata locala poate reprezenta o provocare, intrucat exista un anumit deficit de oameni in anumite arii de expertiza, care se resimte mai puternic decat in alte tari din vestul Europei. "Exista o explicatie simpla pentru acest fapt. In Europa Occidentala aceste talente au fost dezvoltate cu mult timp in urma, iar in Romania abia acum incepe formarea lor. O alta explicatie este noutatea domeniului", spune Cogny.
Strategia este aducerea resurselor umane experimentate din alte centre ale Genpact pentru formarea echipei locale. "Peste trei ani vom avea romani care vor face training in alte locatii pe care le vom deschide. Mobilitatea fortei de munca este o expresie a dezvoltarii profesionale in cadrul grupului", explica CEO-ul.
Genpact este furnizor de Business Services&Technology Solutions in industria BPO (procese de back-office, administrative), ITO (servicii IT) si FAO (servicii de finante si contabilitate) si a intrat pe piata locala in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO