Profesii

Indienii fac cele mai multe angajari in urmatoarele luni

Indienii fac cele mai multe angajari in urmatoarele luni

Click pentru imaginea marita

14.09.2008, 17:17 30

Indienii vor fi cei mai activi angajatori din lume si in trimestrul al patrulea din 2008, cu o previziune neta de angajare de 48%, dupa ce in trimestrul precedent previziunea neta de angajare din randul companiilor indiene a fost de 47%, cifra comparabila cu cea din ultimele trei luni ale anului 2007, arata studiul privind perspectivele de angajare realizat de Manpower, cea mai mare companie de leasing de personal din lume.

Previziunea neta de angajare reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a numarului total de angajari si procentul companiilor care prevad o scadere a angajarilor.

In afara Indiei, angajatorii din Costa Rica, Peru, Singapore,Taiwan, Columbia, Romania, Polonia, Argentina, Australia si Africa de Sud raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare pentru trimestrul al patrulea din 2008. Cele mai slabe intentii de angajare sunt raportate de catre angajatorii din Spania, Irlanda si Italia, angajatorii din Spania avand cea mai putin optimista perspectiva de angajare de cand s-a realizat studiul pe teritoriul lor, in anul 2003.

Pe plan regional, in America, angajatorii continua sa raporteze previziuni nete de angajare pozitive si pentru trimestrul al patrulea din 2008, cu toate ca acestea sunt mai slabe decat cele raportate cu un an in urma. Angajatorii din Peru si Costa Rica sunt cei mai optimisti in ceea ce priveste intentiile de angajare din regiune. In acelasi timp, perspectiva de angajare inregistrata in Statele Unite este cea mai slaba din ultimii cinci ani, iar in Mexic previziunea neta de angajare desi solida, semnaleaza pentru prima data in ultimii patru ani o puternica scadere. Ritmul angajarilor din Asia-Pacific se asteapta sa ramana activ, totusi angajatorii prevad o scadere a previziunilor comparativ cu trimestrul anterior. Cele mai puternice perspective de angajare la nivel global sunt raportate de angajatorii din India, Singapore si Taiwan.

Angajatorii din 12 din cele 17 tari analizate din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) vor face mai putine angajari decat in perioada iulie-septembrie, in vreme ce angajatorii din Marea Britanie raporteaza cea mai scazuta previziune din ultimii 14 ani.

De asemenea, se observa o scadere a previziunii nete de angajare in 10 tari, atunci cand se compara rezultatele de la an la an. Cu toate acestea, previziunile se imbunatatesc sau raman stabile in opt tari din regiunea EMEA in comparatie cu trimestrul trei din acest an. Angajatorii din Olanda raporteaza cea mai optimista previziune de la inceperea studiului pe teritoriul lor, in anul 2003.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO