Profesii

Managerii romani pot cumpara mai mult decat cei americani

Managerii romani pot cumpara mai mult decat cei americani

Click pentru imaginea intreaga

17.07.2007, 19:19 14

Managerii romani au o putere de cumparare echivalenta cu un salariu mediu de 115.280 dolari anual castigat in SUA, arata studiul World Pay Report, realizat de firma de consultanta manageriala Hay Group.
Romania se plaseaza pe locul 22 intr-un index care cuprinde 46 de state clasate in functie de venitul mediu disponibil al managerilor. "Intr-o astfel de piata in dezvoltare, cu un numar scazut de profesionisti cu experienta, 'razboiul pentru atragerea talentelor' devine foarte intens", spune Harry Meintassis, general manager al Hay Group Romania.
"Datele din studiu nu reprezinta veniturile disponibile pentru manageri in statele respective. Din ratiuni care tin de posibilitatea realizarii unei comparatii, indexul costului de viata a fost folosit pentru a compara salariile, iar New York-ul a fost folosit ca baza de pornire. Important este clasamentul, si nu cifrele", a comentat pentru ZF Pelin Yilmaz, marketing manager Hay Group South East Europe.
Pe primul loc in clasament se plaseaza managerii din Arabia Saudita, cu o putere de cumparare de 229.325 $, urmati de angajatii din Emiratele Arabe Unite, cu 223.939 $, si de cei din Hong Kong, cu 203.947 $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO