Profesii

Micii antreprenori: „Nu e logic să dai angajaţilor salarii de nimic şi statului cea mai mare parte din încasări“

Micii antreprenori:  „Nu e logic să dai angajaţilor...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.06.2014, 00:05 1333
Nivelul taxelor şi impozitelor care sufocă businessurile, costul utilităţilor, practica aproape inexistentă pe care elevii din şcolile profesionale o fac, dar şi faptul că unele şcoli dau diplome pentru meserii „învăţate“ în trei luni, sunt câteva din problemele pe care câţiva mici antreprenori le-au subliniat în cadrul evenimentului „Starurile comunităţii“, or­ga­ni­zat de Metro Cash&Carry, la care au fost prezenţi circa 100 de oameni, dintre care aproximativ 20 de antreprenori.
 
„Sunt probleme legate de corelarea contradictorie între impozite şi utilităţi. Acestea nu au nicio legătură. Aproape 80% din ce câştigăm dăm pe impozite, taxe şi utilităţi. Nu e logic să te lupţi şi să le dai angajaţilor salarii de nimic şi statului să dai cea mai mare parte din ce câştigi“, este de părere Ionel Găianţu, 52 de ani, un mic întreprin­ză­tor din Denta, judeţul Timiş, care are are trei mici magazine şi trei baruri în mediul rural în judeţul Timiş. Firma pe care el o deţine, Flamingo-Denta, a avut afaceri de circa 920.000 de lei în 2013, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
Ideea costurilor utilităţilor mari este subliniată şi de Răzvan Popescu, 33 de ani, care administrează reţeaua de cinci super­mar­ke­turile Maya din localităţile Plopeni, Pău­leşti, Urlaţi, Boldeşti şi Slănic din Pra­hova.
 
Firma Pram Maya din Plopeni (jud. Pra­ho­va), cea care deţine aceste magazine, are 88 de salariaţi. Totodată, tânărul spune că o altă pro­blemă cu care se confruntă stă în expan­siunea reţelelor internaţionale precum Mega Image sau Profi în mediul rural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO